به گزارش قدس آنلاین، امروز یکشنبه دهمین کنفرانس تجاری چین و جهان عرب به میزبانی عربستان سعودی به مدت ۲ روز آغاز می شود.
به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان سعودی، این کنفرانس زیر نظر «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی و با حضور مقامات سعودی و عربی و بیش از ۲ هزار شرکت کننده بلندپایه دولتها، مقامات ارشد، مدیران ارشد اجرایی، سرمایه گذاران و کارآفرینان عربی برگزار میشود.این کنفرانس یکی از بزرگترین گردهماییهای تجار و فرصتی برای بحث در زمینههای همکاری و سرمایه گذاری و اقتصاد و تجارت است.
کنفرانس فعلی با شعار «همکاری برای رفاه» در مرکز کنفرانس بینالمللی «ملک عبدالعزیز» در ریاض برگزار میشود.
در جلسات افتتاحیه نشست تجاری کشورهای عربی و چین «فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان و«خالد بن عبدالعزیز الفالح» وزیر سرمایه گذاری عربستان سعودی ، «احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب و «خو چون خوا» معاون کنفرانس مشورتی سیاسی خلق چین حضور خواهند داشت.
این کنفرانس همچنین طی ۸ جلسه گفت و گوی اصلی و ۱۸ کارگاه آموزشی، فرصتهای سرمایه گذاری در زمینههای مختلف از جمله فناوری، هوش مصنوعی، انرژی های تجدیدپذیر، کشاورزی، املاک و مستغلات، مواد معدنی استراتژیک و موارد دیگر بین کشورهای عربی و چین را بررسی خواهد کرد.
حجم مبادلات تجاری کشورهای عربی و چین در سال گذشته ۲۰۲۲ بیش از ۳۳۰ میلیارد دلار بوده است و چین بزرگترین شریک تجاری عربستان سعودی است و حجم تجارت دوجانبه بین دو کشور در سال ۲۰۲۲ به ۱۰۶.۱ میلیارد دلار رسیده است.
« فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان سعودی در کنفرانس خبری مشترک با « آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد : «چین بزرگترین شریک تجاری ما است، بنابراین طبیعتاً تعامل و اشتراکات زیادی با چین خواهیم داشت».
اخیرا نیز «خالد الفاتح» وزیر سرمایه گذاری عربستان اعلام کرد که روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین کشورهای عربی و چین بیش از دو هزار سال است و به موجب این روابط محکم و دیرینه، کنفرانس تجاری اعراب و چین برگزار میشود.
وی تاکید کرد که مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین طی دورههای قبل به سطوح متمایزی رسیده است و حجم مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین در سال ۲۰۲۲ حدود ۴۳۰ میلیارد دلار برآورد شده که نسبت به سال ۲۰۲۱ رشد ۳۱ درصدی داشته است.
چین به دنبال افزایش سهم خود در سرمایه گذاری و مبادلات تجاری با کشورهای عربی از طریق ابتکارات عظیم از جمله طرح کمربند و جاده، پروژه های زیرساختی فناوری، هوش صنعتی، راه های نوآورانه برای تولید انرژی های پاک و تجدیدپذیر و همچنین سرمایه گذاری در گردشگری، امنیت غذایی، کشاورزی، صنعت و معدن، لجستیک و مراقبت های بهداشتی است.
قابل ذکر است که عربستان سعودی در دسامبر گذشته میزبان اجلاس سران کشورهای عربی و چینی در حاشیه سفر «شی جین پینگ» رئیس جمهور چین به ریاض بود که طی آن بر تقویت مشارکت استراتژیک و تقویت همبستگی بین دو طرف در عرصه بین المللی توافق شد.
نظر شما